Rabu, 25 Februari 2015

Lenovo S90 review

Assalamualaikum..sapa yg dah belek Lenovo S90 yang baru tu?yang bentuk mcm iphone 6 sikit..lawa kan..tergoda rasanya.

Sejak akhir akhir ni,negara China mengeluarkan pelbagai smartphone.Lenovo,Asus,Oppo,Vivo.Memang banyak dan harga murah.Terus Samsung macam jatuh sikit la.

Aku cuma nak review pasal S90 yang baru ni.First kamera dia.Kamera depan 8mp ada flash lagi.Tapi yang best,kamera dia tak payah camera 360 dah.Automatik muka jadi gebu,flawless,putih dan sebagainya dan buatkan owner dia syok sendiri..hahaha.kamera belakang 13mp.Ok kan.Oppo pun banyak kamera lawa tapi harga agak mahal.So harga Lenovo S90 ni dalam 700 kebawah ja.Yang 2 gb ram mahal sikit la.

Pastu proseccor dia pakai qualcomm snapdragon mcm kebanyakan hp samsung.Bukan mediatek.Tu la yg special juga.So kira ada standard la even hp china.Skrin pun super amoled.Memang nampak mahal la dan cantik skrin dia.

Internal 16gb tapi tak boleh tambah memory card.Ram ada yg 1 dan 2 gb.Okla tu kan..Bentuk la lawa.Ringan,nipis.Warna gold lawa.Size skrin 5 inci so sedap pegang.

Erm..aku bukan tau banyak sgt pun.Perempuan ni dia tengok kamera cantik or tak ja..Boleh selfie.Gitu...jadi pada yang nak beli,silakan beli.Aku sokong.Harga pun mampu milik.Tunggu lama lagi.Harga mesti murah sikit.Baru keluar ni biasalah mesti mahal kan.Tapi jgnlah expect harga jadi 100 ke apa..aku kadang heran bila org pm tanya aku ada hp murah2 x.Bagi aku semua hp mahai la.Mana ada murah.Tambah yg minta diskaun gila gila.Padahal modal hp tu pun mahai.sedih tau..huhu..

So sapa area Sungai Petani yg nak beli hp ni,boleh contact saya kat number 01123001197.Kedai 100 islam bumiputra.hihihi.